Goede doelen

Goede doelen

Stichting Leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Om kinderen weer mee te laten doen met hun leeftijdgenootjes, past Leergeld een bijzondere werkwijze toe: de Leergeld formule. De Leergeld formule vormt een wezenlijk onderdeel van onze manier van werken.

Waarom Stichting Leergeld?

In Nederland leeft ruim 8 procent van alle kinderen in armoede, dit is 1 op de 12 kinderen. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel vanzelfsprekend zijn. Omdat ITGroen het erg belangrijk vindt dat kinderen niet aan de zijlijn moeten staan, maar moeten kunnen genieten van hun kinderjaren, steunen wij Stichting Leergeld. Zij zorgen er voor dat kinderen bijvoorbeeld een dagje naar de pretpark kunnen en kunnen sporten bij hun lokale sportvereniging. Bovendien vindt ITGroen het ook belangrijk dat kinderen groeien in de sociale omgang, kennis en het ontwikkelen van vaardigheden.