Datavernietiging

Datavernietiging

Datavernietiging bij ITGroen

Datavernietiging voor uw hardware nodig? Dan bent u bij ITGroen aan het juiste adres. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het veilig en vertrouwd wissen en vernietigen van gevoelige data op al uw hardware. Het veilig bewaren en vernietigen van persoonsgegevens en bedrijfsgevoelige data speelt door de aangescherpte wetgeving met de AVG/GDPR een steeds grotere rol binnen bedrijven. Immers, als bedrijf bent u de eigenaar van de gegevens die op uw harde schijven staan. Wij zorgen ervoor dat uw vertrouwelijke bedrijfsgegevens niet op staat komen liggen en dat uw privacy 100% gewaarborgd wordt wanneer uw hardware vervangen wordt. 

De harde schijven (HDD & SSD) in uw computer staan vol met geheime informatie en privé bestanden. Het is daarom verstandig om harde schijven die niet meer worden gebruikt op een professionele manier te laten wissen en/of vernietigen. Wilt u uw data en/of hardware laten vernietigen of wissen? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Gecertificeerd uw data vernietigd

Onze specialisten kunnen alle soorten harde schijven binnen enkele werkdagen digitaal en/of fysiek op uw locatie vernietigen. Dit proces is volledig geverifieerd en wordt alleen uitgevoerd door bevoegd en gecertificeerd personeel. Aan het einde van dit proces ontvangt u van ons een vernietigingscertificaat, dat op verzoek wordt voorzien van rapportages en geregistreerde serienummers.

Om uw de volledige garantie te bieden, krijgt uw van ons de volgende certificaten en rapportages na de uitvoerig van de datavernietiging:

— Een lijst van serienummers van elke harddisk

— Een aansprakelijkheidsverklaring, waarin wij aansprakelijkheid aanvaarden tot een bepaald bedrag als uw data alsnog lekt.

— Een datavernietigingscertificaat, waarop staat hoeveel harde schijven vernietigd zijn en met welke normen.

— Een milieucertificaat; een bewijs waarin te zien is dat de afvalstoffen correct zijn verwerkt. ITGroen werkt volgens WEEELABEX en beschikt over een milieuvergunning.

AVG proof

conform WEEELABEX

Milieubewust

100% zekerheid

Wat kost datavernietiging?

De kosten van onze diensten zijn vooral afhankelijk van het aantal aangeboden harde schijven, waarbij een groter aantal harde schijven relatief goedkoper is dan enkele losse exemplaren. Voor een volledige prijsindicatie van datavernietiging raden we u aan contact met ons op te nemen of een afspraak te maken voor vrijblijvende prijsinformatie of advies.

Waarom harde schijf vernietigen?

Als u uw harde schijf wilt laten vernietigen, dan bent u gegarandeerd van absolute veiligheid voor wat betreft uw persoonsgegevens en gevoelige bedrijfsinformatie. Harde schijven bevatten veel vertrouwelijke gegevens van uw bedrijf en uw klanten, daar wilt u geen risico mee nemen. Het lijkt veilig om uw harde schijf gewoon leeg te maken en te formatteren, maar alle gegevens zijn gemakkelijk terug te halen zeker voor hackers. Kies altijd voor een professionele harde schijf vernietiging en loop geen risico.

Datavernietigingsproces bij ITGroen

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via onze website. Kies in het afsprakenformulier voor data vernietiging. Vervolgens kiest u welke datahouders u wilt laten vernietigen. De prijzen staan vermeld. U kunt tevens aangeven of u uw data op locatie wilt laten vernietigen. Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ophaalservice of op locatie

Als u wilt dat uw data letterlijk voor uw neus wordt vernietigd, kunt u hier voor kiezen. We komen dan langs met de shredders en vernietigen uw data waar u bij staat. Als dit niet het geval is, dan nemen wij uw hardware mee en vernietigen wij alles bij ons.

Rapportage

Tenslotte ontvangt u ter garantie de volgende rapportages/ certificaten van ons zodra uw data is vernietigd, zodat u er zeker van bent dat uw data gegarandeerd vernietigd is.

  • een lijst van serienummers van elke harddisk
  • een data vernietigingscertificaat
  • een milieucertificaat
Datavernietiging ITGroen