IT Recycling

IT Recycling

Wat is IT recycling?

IT recycling is het terugwinnen en opnieuw gebruiken van oude, afgedankte of niet meer gebruikte hardwarecomponenten en elektronische apparaten. Het doel is om materialen en middelen te hergebruiken, evenals om op een verantwoorde manier om te gaan met elektronisch afval (e-waste recycling). Hardware recycling draagt bij aan milieubehoud door de impact van elektronisch afval op stortplaatsen te verminderen en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te beperken.

Dit kan variëren van computermuizen en telefoons tot printers en computers. Deze componenten bevatten delen en/of stoffen die geschikt zijn voor de terugwinning van materialen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld lood, zilver, koper en goud. Deze waardevolle materialen kunnen worden hergebruikt, waardoor ze een restwaarde hebben voor uw bedrijf en er minder behoefte is om meer van deze materialen te raffineren. Hierdoor ontstaat er onder meer een daling in het energieverbruik. ITGroen is uw recycling bedrijf voor o.a. inleveren oude computers, oude telefoons inleveren en IT recycling. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Hoe werkt IT recycling?

IT apparaten kunnen op verschillende manieren gerecycled worden. Afhankelijk van de gebruikte technologieën en de materialen, kan het recycling proces variëren. Wij halen uw elektronische apparaten op en brengen alles naar ons recyclingcentrum. Daar verwerken en scheiden wij alle e-afval. Een efficiënte scheiding van materialen is namelijk de basis van elektronische recycling. Vervolgens versnipperen wij het elektronisch afval en worden kunststoffen en metalen gescheiden en hergebruikt.

Totale ontzorging

Veilig en vertrouwd

conform WEEELABEX

Duurzaam

Waarom is hardware recycling zo belangrijk?

Elektronisch afval bevat een waslijst aan chemicaliën die schadelijk zijn voor mens en milieu, zoals kwik, lood, beryllium, broomhoudende brandvertragers en cadmium. Met andere woorden: zaken die net zo slecht klinken als ze zijn. Wanneer elektronica bij de verwijdering verkeerd wordt verwerkt, komen deze chemicaliën in onze bodem, ons water en onze lucht terecht.

Om het nog erger te maken, wordt elektronisch afval soms illegaal geëxporteerd naar landen die geen wetten hebben voor het verwerken en verwijderen ervan. Eenmaal daar aangekomen, wordt het gedumpt. Soms worden waardevolle materialen teruggewonnen, maar vaak onder onveilige werkomstandigheden. Wij werken volgens de nieuwste Europese milieuwetgeving. U kunt met een gerust hart uw IT recycling uitbesteden aan ITGroen!

Maatschappelijk verantwoord recyclen

Wij ontzorgen bedrijven, financiële dienstverleners, instellingen en overheidsinstanties met het afvoeren van oude IT apparatuur en het verantwoord recyclen van alle elektronica. Wij werken conform de WEEELABEX normen en daarmee wordt uw IT afval op MVO-verantwoorde wijze gerecycled. Op deze manier worden laptops, computers en harde schijven op een duurzame wijze gerecycled en krijgt het daar waar mogelijk een tweede leven.

Wat kan er hergebruikt worden?

Wanneer u uw oude computers, laptops of harde schijf wilt laten hergebruiken of vernietigen, dan komen wij graag bij u langs om al uw oude IT apparatuur op te halen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het ophalen en/of hergebruiken van uw printers, faxapparaten, beeldschermen, mobiele telefoons, computermuizen etc. etc. Elektronische apparatuur is tegenwoordig steeds sneller aan vervanging toe. Wij zorgen ervoor dat uw apparaten duurzaam, veilig en conform de geldende milieuwetgeving worden gerecycled en dat de data wordt vernietigd

IT Recyclingsproces bij ITGroen

Sorteren

Wij komen bij u langs om alle hardware op te halen en brengen alles naar ons magazijn. Hier worden de hardware componenten gesorteerd op onder andere type, grootte, bouwjaar en aantal GB’s.

Datavernietiging

Vervolgens gaan we door met het datavernietigingsproces. Wij vernietigen de harde schijven machinaal of softwarematig. Dit gebeurt machinaal met een professioneel datavernietiging apparaat, ook wel een shredder genoemd. Deze is afgestemd op de officiële EA-DMS richtlijnen.

Renoveren

Vervolgens controleren wij de hardware op updates en mankementen. Wij zorgen ervoor dat alles up to date en gerenoveerd is, zodat alles weer klaar is voor gebruik. Vervolgens wordt een deel weer te koop gezet op de tweedehandsmarkt en een deel wordt gedoneerd aan het goede doel.

IT Recycling ITGroen